Scones με μέλι, κανέλα και σταφίδες

Η καινούργια μου εμμονή!! Scones! Αγαπημένα των Βρετανών και τώρα και δικά μου! Είναι σαν μικρά ψωμάκια, οι Βρετανοί συνήθως τα τρώνε με clotted cream και μαρμελάδα. Εγώ έβαλα τυρί κρέμα αντί για clotted cream και μαρμελάδα μυρτιλλο και ήταν τέλεια!
Την πρώτη φορά έκανα μισά με τυρί και μισά με καρύδι, αλλάζοντας λίγο αυτή την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που είναι για scones με αμύγδαλο. Αυτή τη φορά έβαλα λίγο μέλι, κανέλα και μερικές σταφίδες. Βασικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει!

225 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
50 γρ. ΚΡΥΟ βούτυρο κομμένο σε κύβους
125-150 ml γάλα (ελαφρύ)
1 κ.γ. κανέλα
1 κ. σ. μέλι
30 γρ σταφίδες
1 αυγό χτυπημένο

Βάλτε το αλεύρι, την κανέλα και το baking powder σε ένα μπολ. Το αλεύρι καλό είναι να το κοσκινίζετε πρώτα, οπως και στα κεικ. Ενσωματώστε το βούτυρο στο αλεύρι με τα δάχτυλα σας μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο. Προσθέστε το μέλι, τις σταφιδες και το γάλα και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη. Βάλτε το μείγμα σε φόρμα για cupcakes και αλείψτε από πάνω με το αυγό. Ψήστε στον αέρα στους 190 για 15-20 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε μεταλλική φόρμα πρέπει πρώτα να τη βουτυροαλευρώσετε, αν χρησιμοποιείτε φόρμα σιλικόνης μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις